Kváskový chléb
Název
Kváskový chléb
Popis
SUROVINY
1.
150g žitné hladké mouky, 150ml vody, 25-50 g žitného kvásku
2.
500g pšeničné hladké mouky, 200-250ml vody, 15g soly, 5g kmínu + (rozkvašené žitné mouky, bod 1.)
TECHNOLOGICKÝ POSTUP: (tento postup počítá s tím že máte připravený, (namnožený) žitný kvásek
DEN1
Den předem nejlépe večer smícháme 150g žitné hladké mouky, 150ml vody, 25-50 g žitného kvásku utvoříme kašovitou hmotu a dáme do pytlíku a necháme do druhého dne rozkvasit.
DEN2
Připravíme si 500g pšeničné hladké mouky, 200-250ml vody, 15g soly, 5g kmínu, rozkvašené žito, vše smícháme a uhněteme hladké těsto které dáme kynout do misky vystlané utěrkou a vysypané moukou kterou dáme do igelitové tašky kynout, (chleba podle teploty muže kynout 2-6hodin). Tak 30min. před sázením chleba do trouby zapneme troubu a vložíme dva plechy jeden na dno trouby na vodu a druhý na mřížku na chleba a rozpálíme na maximum. Po vykynutí dáme na chleba pečící papír prkénko (ne plastové) vše otočíme sundáme misku utěrku a chleba dáme na horký plech a šup do trouby na spodní plech vylijeme hrnek vody aby se trouba zapařila (z ohledem na to že je trouba rozpálená dost to syčí a plech muže v rámci smrštěný vydat zvuk BOOMM.. ) zavřeme a na 250 stupňů Celsia pečeme 10min, pak troubu vyvětráme, popřípadě vylijeme zbytek vody ze spodního plechu zavřeme a pečeme ještě 30min na 200 stupňů Celsia pak chleba vyndáme poťukáme měl by znít dutě a celí !!! chléb rychle potřeme vodou, a dáme na mřížku aby se nezapařil a cca za 1.5hodiny můžeme krájet.
Jak kvásek tak rozkvašená žitná mouka by měla vonět po čerstvě otevřeném víně.
Údaj u fotografii v závorce je reálný čas.
Období
Statistiky
- 31 fotek
- 0 se líbí
Fototechnika
Nikon COOLPIX AW110Nastavení
Fotoknihy z vašich fotek
Vyberte si z předchystaných knih pro Vás nebo vytvořte zcela novou.
Pexeso z vašich fotek
Stačí vybrat jen 32 fotek. Ostatní za Vás uděláme my.